Header
 
  Home De Shack Guestbook Links
rss feed
 
 
100 mA panel meter
CW - Friday 26 February 2010 17:34
 
Just got my two 100mA retro-look panel meters! I will use them for A one valve CW transmitter. The valve is an ECL82 / 6BM8. A triode plus pentode. The transmitter will work on two bands. 80m and 40m. Used crystals 3560 kHz and 7030 kHz. Power out should be somewhere between 5 and 8 Watts.

Hope to start working on this project soon! I only need some not to large variable air capacitors. From an old tube radio?

By: Erwin | Permalink | 1 comment
 
 
Morse code still alive
CW - Sunday 24 January 2010 13:24
 
Twee filmpjes gevonden op youtube. De eerste is van de BBC over morse code. Het tweede filmpje over een morse klas uit 1941.
This text will be replaced
This text will be replaced

By: Erwin | Permalink | 3 comments
 
 
CW-keyer
CW - Wednesday 16 December 2009 09:27
 
De keyer op de foto was eigenlijk een touch-paddle-keyer. Een aardig idee om een cw-paddle te maken zonder bewegende delen. Maar helaas lukte het me niet om er een stabiel ding van te maken. Ik gebruikte een zelf lerende touch-key chip en dat gaf af en toe een puntje of streepje te veel.
Nu gebruik ik het printje om er een gewone keyer van te maken. Ik gebruik alleen de atmega 8 nog en de touch-key chip (is smd en zit aan de onderzijde van de print) heb ik buiten werking gemaakt.
Ik had al enkele keyers gemaakt voor QRP projecten maar ben nog steeds niet helemaal tevreden met de software in die keyers. Software voor de Atmel microcontrollers schreef ik tot nu toe in Bascom. Nu wil ik een nieuwe versie gaan schrijven die gebruik maakt van interrupts waarmee ik hoop dat de keyer nog directer reageert. Ook moet het punt-streep geheugen uitgebreider worden zodat je sneller bijvoorbeeld een K (-.-) kan seinen terwijl de keyer nog met de eerste streep bezig is.
De nieuwe software wil ik gaan schrijven in C. Met WinAVR. Ik hoop dat C nog net iets efficiëntere code opleverd dan Bascom. GNU C is denk ik wat flexibeler (wel moeilijker) dan Bascom en ook nog eens gratis (open source).

By: Erwin | Permalink | Write a comment