Header
 
  Home De Shack Guestbook Links
rss feed
 
 
Reverse Beacon Network
Antenna - Friday 24 February 2012 13:12
 
Een poosje geleden had ik al eens een Magnetic Loop antenne in elkaar geknutseld. Die was toen gemaakt van koperen buis. Maar nu heb ik er één gemaakt van 15mm coaxkabel. Ik had hem vandaag even binnen staan en aangesloten op de FT-817. Even een paar keer met 2.5 Watt op de 20m band CQ geseind en via het Reverse Beacon Netwerk gekeken of ik ergens te horen was. En inderdaad, dat bleek het geval. De eerste rapporten kwamen uit Europa maar toen ik de antenne een kwart slag draaide verscheen er ook een rapport van VE2WU. Dat is Canada! Ongelooflijk toch! Zo'n kleine antenne, binnen op zolder tussen de rommel en muren. En met slechts 2.5 Watt.
Hiernaast de foto's van de Magnetic Loop antenne. Diameter is 0.8 meter. Het inkoppellusje is een zogenaamde afgeschermde- of Faraday lus. Volgens de berekeningen zou deze loop een rendement moeten hebben van 35%. De bandbreedte zou dan 12 kHz moeten zijn. Ik meet echter dat de bandbreedte 22 kHz is. Het rendement zou dus nu rond de 15% zijn.

Links:
http://www.reversebeacon.net/By: Erwin | Permalink | 1 comment
 
 
De restauratie - Dwingelo Telescoop
Antenna - Wednesday 12 May 2010 21:17
 
Een filmpje van een poosje geleden. Ik had hem nog op mijn harddisk staan. Hier is geschiedenis geschreven. De eerste kaart van onze Melkweg is hier gemaakt!
This text will be replaced

By: Erwin | Permalink | 2 comments
 
 
CQ M contest and testing half wave vertical on 20m
Antenna - Sunday 9 May 2010 00:29
 
This weekend there was the CQ-M contest. And that is A nice opportunity to test my half wave end feed vertical antenna for the 20m band. With only 5 Watt I made a lot of CW contacts. Most of them went very smooth. The vertical outperformed the 2 x 18m dipole on most of the QSO's.

The big advantage of A half wave vertical is that it doesn't need A lot of ground radials as the quarter wave vertical does need.

By: Erwin | Permalink | 1 comment