Header

SDR Cube

SDR/DSP - vrijdag 3 december 2010 12:36
Deze maand (december 2010) is er een nieuwe SDR transceiver kit beschikbaar. De "SDR Cube". Het is een transceiver gebaseerd op de bekende Softrock SDR.

Maar in tegenstelling tot de Softrock SDR, die een geluidskaart en computer nodig heeft, is de SDR Cube een stand-alone transceiver.
Intern heeft deze een audio codec (A/D en D/A converter) en een DSP processor. En dat allemaal in een heel klein kastje. De SDR Cube heeft zelfs een grafisch display met een bandscope. De software is open-source dus zelf experimenteren met de DSP software kan ook. De basiskit kost 199 dollar.

Het lijkt mij een ontzettend leuk project. Met nieuwe technieken en een SDR aanpak die ik bij de grote merken nog niet ben tegengekomen. Leuk dat het weer de zendamateurs zijn die met nieuwe technieken aan pionieren zijn.

Meer info:
www.sdr-cube.com
By: Erwin PA7N | Permalink | 2 comments

Comments

Carsten, DL6FD

vrijdag 11 februari 2011 23:04

CARLOS

dinsdag 22 februari 2011 05:44
CORDIAL SALUDO COLEGA MIS INDICATIVOS SON HK3MOA SOY DE BOGOTA COLOMBIA ESTUBE MIRANDO EL miniVNA el que hiciste mi pregunta es habra algun circuito aparte del original para hacerlo funcionar o algun proyecto para esto.
espero contestacion:

ATT/ CARLOS
hk3moa@yahoo.com

73