Header

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/internet/www.pa7n.nl/pa7n-utils.php on line 107

CW-keyer

CW - Wednesday 16 December 2009 09:27
De keyer op de foto was eigenlijk een touch-paddle-keyer. Een aardig idee om een cw-paddle te maken zonder bewegende delen. Maar helaas lukte het me niet om er een stabiel ding van te maken. Ik gebruikte een zelf lerende touch-key chip en dat gaf af en toe een puntje of streepje te veel.
Nu gebruik ik het printje om er een gewone keyer van te maken. Ik gebruik alleen de atmega 8 nog en de touch-key chip (is smd en zit aan de onderzijde van de print) heb ik buiten werking gemaakt.
Ik had al enkele keyers gemaakt voor QRP projecten maar ben nog steeds niet helemaal tevreden met de software in die keyers. Software voor de Atmel microcontrollers schreef ik tot nu toe in Bascom. Nu wil ik een nieuwe versie gaan schrijven die gebruik maakt van interrupts waarmee ik hoop dat de keyer nog directer reageert. Ook moet het punt-streep geheugen uitgebreider worden zodat je sneller bijvoorbeeld een K (-.-) kan seinen terwijl de keyer nog met de eerste streep bezig is.
De nieuwe software wil ik gaan schrijven in C. Met WinAVR. Ik hoop dat C nog net iets effici´┐Żntere code opleverd dan Bascom. GNU C is denk ik wat flexibeler (wel moeilijker) dan Bascom en ook nog eens gratis (open source).
By: Erwin PA7N | Permalink | Write a comment